Her er litt om kjøkkenhygiene.
For å ha god kjøkkenhygiene må du huske å vaske hendene. Vask hendene før du lager mat, før du spiser mat og etter toalettbesøk. Det er viktig å bruke rene redskaper, husk å vaske knivene og skjærebrettene ofte slik at det ikke kommer bakterier i maten. Hvis du skal kutte opp kjøtt og grønnsaker må du huske å vaske kniven og skjærebrette fordi bakterier fra kjøttet kan gå over på grønnsakene. Når du skal lage mat må du huske å ha det rent rundt deg. Du må huske å vaske bordet og kjøkkenbenken. Når du lager mat kan du også bruke forkle. Kluten du bruker til å vaske bordet og kjøkkenbenken på skal ikke brukes på gulvet, og det er veldig mange bakterier i kjøkkenkluten så du bør bytte den ofte. Du bør ikke lage mat til andre når du er syk eller har betente sår på hendene. Du må også ha håret i strikk sånn det ikke kommer hår i maten.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar